Nieuws - 3 november 2010

Studentenhotel gaat dicht

De noodhuisvesting voor internationale studenten in Wing gaat stoppen. Per 12 november loopt het huurcontract tussen Wageningen UR en Hof van Wageningen af. De zestig studenten die nu nog in de vleugel verblijven, krijgen een kamer bij Idealis of verkassen naar accommodatie De Brink.

120 buitenlandse studenten waren tijdelijk gehuisvest in de omgebouwde kantoren in Wing. Ze hadden eerst flinke kritiek op de noodhuisvesting, omdat ze met meerdere studenten op een kamer zaten, geen toegang hadden tot internet, de douches buiten het gebouw oncomfortabel waren en de was- en kookgelegenheid onvoldoende was.
De zestig studenten die er nu nog zitten hebben vrijwel allemaal een eigen kamer. De douches zijn enorm verbeterd en de kookplaten, wasmachines en koelkasten zijn nu wel toereikend.

Weemoed
De laatste studenten die binnenkort verhuizen, spreken nu al met weemoed over hun tijdelijke huisvesting. 'De gezamenlijke keuken en eetruimte was een ideale plek om vrienden te maken', zegt een student. 'We hebben nooit een conflict gehad.' Een studente die vorige maand een kamer kreeg in Ede, kwam na enkele weken weer terug naar de noodhuisvesting: ze miste het gezelschap.

Hoenderloo
Ongeveer veertig Wing studenten verhuizen voor 12 november naar hotel De Brink. Daar krijgen ze een kamer met eigen douche en keukentje. De Brink is dan weer helemaal gevuld met zo'n 165 buitenlandse studenten. Voorts zitten er nog zo'n 75 internationale studenten in een vakantiepark in Hoenderloo. 'Er zit weinig schot in de doorstroming van internationale studenten', zegt Jos van Kroonenburg van het Student Service Centre. 'Er zijn veel studenten afgestudeerd, maar slechts weinigen zeggen hun kamer op.' Daarom zitten momenteel nog zo'n 240 buitenlandse studenten in noodopvang van Wageningen Universiteit.

De buitenlandse studenten in het Wing maken plaats voor Nederlandse kinderen. De vleugel wordt binnenkort omgetoverd tot Sinterklaashuis.