Student - 23 april 2015

Studentencomplex krijgt druiventuin

tekst:
Milou van der Horst
2

De kille welkomsthal van studentencomplex Duivendaal, het voormalig bestuursgebouw, wordt opgefleurd. Studenten van de Utrechtse kunstacademie bedachten het idee voor een interne druiventuin.

Foto: Sven Menschel

Het atrium van het voormalige bestuursgebouw aan de Costerweg is een lege boel nu deze wordt klaargemaakt voor de metamorfose. De vroegere vijvers zullen straks dienen als plantenbakken. Er worden lange, verticale lampen geplaatst waar druiven tegenaan groeien en ook de bestaande lichtinstallatie gaat weer branden. Al met al moet de kille, lege hal van Duivendaal transformeren in een heuse tuin van Eden.

‘De onvriendelijke uitstraling van het atrium was ons al lange tijd een doorn in het oog’, zegt Fons Janssen, technisch beheerder en office manager van Duivendaal. ‘En omdat de ideeën die bewoners zelf aandroegen niet erg uitvoerbaar waren, leek het ons logisch de kwestie aan projectgroepjes van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) voor te leggen.’

Socius Connect, de verhuurder van Duivendaal, laat huurders veel van het woningonderhoud zelf doen. Sinds de oprichting werkt Socius ook samen met de HKU. Regelmatig mogen studenten creatieve oplossingen verzinnen voor problemen, zoals in dit geval het ongezellige atrium. Meerdere groepjes hadden plannen ingediend, waarvan er één won. Maar voor de daadwerkelijke inrichting worden meerdere ideeën gecombineerd.

Re:acties 2

  • Fons Janssen

    Correctie: Er worden geen Druiven maar Duiven gehangen op de oude lichtinstallatie die weer in werking wordt gezet. Deze duiven worden door de bewoners versierd. Wel komen er planten in de oude vijverbakken, maar dat zullen planten zijn die niet veel onderhoud nodig hebben vergeleken met een druivenplant.

    Reageer
  • Hamkaas

    Nou vooruit, ik maak 'm wel: Druivendaal

    Reageer

Re:ageer