Nieuws - 2 december 2019

Studentencomplex Nieuwe Kanaal geopend

Op maandag 2 december ontvingen de eerste bewoners van studentencomplex Nieuwe Kanaal hun sleutels. In totaal komen er 312 studenten te wonen in het tijdelijke nieuwbouwcomplex.

De eerste bewoner knipt het lintje samen met Idealis-directeur Bart van As en wethouder Anne Janssen. © Idealis

'Het Nieuwe Kanaal is een mooi voorbeeld hoe we blijven zoeken naar woonruimten voor studenten in Wageningen', aldus Idealis-directeur Bart van As. 'Doordat we hier te maken hebben met tijdelijke nieuwbouw voor tien jaar, waren we in de gelegenheid om dit complex in relatief korte tijd op te leveren. Dat betekent dat we in één keer een groot aantal kamerzoekenden in Wageningen een plek kunnen bieden.'

Gasloos
De tijdelijke nieuwbouw Nieuwe Kanaal bestaat uit 312 eenpersoonskamers met een eigen keuken en badkamer. Alle kamers zijn voorzien van meubilair (met bed, matras, bureau met stoel en een kledingkast). Het complex bestaat uit vier verdiepingen en heeft geen lift. Het Nieuwe Kanaal is een gasloos complex. Op het dak van het gebouw liggen 568 zonnepanelen. Deze panelen leveren zo’n 160.000 watt aan elektriciteit. Tevens zijn de studentenkamers voorzien van een elektrische warmtepomp die zowel voor warmte als koeling zorgt.

De officiële opening van het nieuwbouwproject het Nieuwe Kanaal vindt plaats in het voorjaar.