Nieuws - 1 januari 1970

Studentenclubs verhuizen

De studentenorganisaties die waren gevestigd op de bovenste verdieping van het Bodemkundegebouw zijn deze week verhuisd naar het naastgelegen LA13.

De verhuizing is ingegeven door de eisen die de brandweer stelt aan de brandveiligheid van de ruimte. Antoon van Brakel, facility manager van de complexen: 'Om de benodigde gebruiksvergunning te verkrijgen zouden anders flinke aanpassingen nodig zijn. Gegeven het feit dat de leerstoelgroep Bodemkunde en geologie op termijn toch naar de Born verhuist, hebben we besloten de organisaties niet op de derde verdieping te laten zitten.' In LA13 kwam onlangs de eerste verdieping vrij met de verhuizing van de Arbo- en milieudienst naar het IAC.
Gerdien Visser van Integrand zegt niet ontevreden te zijn met de verhuizing: 'We komen nu gezellig met andere studentenorganisaties in één pand te zitten. En in ruimte gaan we er niet op achteruit.' Naast Integrand zijn onder meer Otherwise, RUW en de Boerengroep verhuisd. In LA13 zaten al de studentenfracties CSF en Veste, Aiesec en MovieW. / JH