Nieuws - 1 januari 1970

Studenten zoeken naar stage op Internet

Studenten zoeken naar stage op Internet

Studenten zoeken naar stage op Internet

Wie snel een stageadres zoekt, speurt Internet even af. Keuze genoeg: op diverse websites vind je een lijst met bedrijven die stagiairs zoeken. Alle sites prijzen zich aan als de plek waar studenten wezen moeten. Hier kun je lekker rustig kijken wat je nou eigenlijk wilt.

Vrijwel allemaal vragen de sites daar geld voor: is het niet aan studenten, dan wel aan bedrijven. Er zijn uitzonderingen, zoals Intermediair Online. Dat is naar eigen zeggen de essentiƫle schakel tussen opleiding en arbeidsmarkt voor hoger opgeleide studenten. Deze online-krant heeft sinds oktober 1997 een stagebank die gratis te bekijken is. Vorige week maakte Intermediair bekend dat het blad op dit hoekje van zijn studentensite (65 duizend bezoekers per maand) gaat samenwerken met studentenuitzendbureau Integrand. Het resultaat: de stagebank bevat nu driehonderd stageoproepen van multinationals als ING, Shell en Akzo Nobel. Maar ook kleine bedrijven plaatsen er hun advertenties. Die werden voor de samenwerking met Integrand al tienduizend maal per maand ingekeken

Bedrijven hebben veel belangstelling voor stagebanken, ervaart Pieter van Twisk, hoofdredacteur van Intermediair Online. Vooral in de informaticahoek verdringen ze elkaar met oproepen. It'ers zijn schaars. Maar ook andere bedrijven denken: laten we nu studenten als stagiair binnenhalen, dan blijven ze daarna wel bij ons. Of komen ze na hun afstuderen terug.