Student - 15 maart 2018

Studenten willen 21 maart in gemeenteraad Wageningen (video)

tekst:
Stijn van Gils,Kenneth van Zijl
3

Vrijwel elke partij heeft deze gemeenteraadsverkiezingen een student op de lijst staan. Resource vroeg hen naar hun standpunten, maar ook waarom zij de politiek in wilden.

De komende dagen laat Resource in drie video’s zien waar deze studenten voor staan en wat zij aan Wageningen willen veranderen om het stadje beter te maken. In een eerste video keken we wat hen eigenlijk drijft.

Niet iedereen op verkiesbare plaats
Overigens staat lang niet elke student op een verkiesbare plaats. Heb je liever wel dat zij verkozen worden, dan kun je een voorkeurstem geven. Hierbij, per partij, de WUR-studenten die het hoogste staat:

Lijst 1 – D66, Wim Verhagen, plek 13 (nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 2 – GroenLinks, Rosanne Groot, plek 7 (nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 3 – Stadspartij Wageningen, Lara Minnaard, plek 5 (net afgestudeerd, nu 5 zetels en in de coalitie)

Lijst 4 – Partij van de Arbeid, Jan Daenen, plek 5 (nu 3 zetels)

Lijst 5 – CDA, geen student op de lijst, Peter van Beveren (plek 16) rondt hier wel zijn PhD af (nu 2 zetels).

Lijst 6 – VVD, Casper van Waarbeek, plek 4 (nu 2 zetels)

Lijst 7 – SP, Luuk Croijmans, plek 2 en Anne Walther, plek 3 (nu 2 zetels)

Lijst 8 – ChristenUnie, Gersom van der Elst, plek 3 (nu 1 zetel)

Lijst 9 – Connect Wageningen, Mark Reijerman, plek 1 (0 zetels), in het filmpje zit trouwens Sven Alkemade, plek 3

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen:

Re:acties 3

• Christiaan

Dag Stijn,

Dank voor je toelichting. Het eerste filmpje vond ik al erg leuk. Ik ben benieuwd naar het volgende filmpje. Ook je bijdrage in de papieren versie van de resource kan ik echt waarderen.

Wageningse groet

• Christiaan

Vergeet u de volgende kandidaten niet. Bij mijn weten allen student.
    Lijst 1 - D66, Jan-Willem Lammers, plek 3
    Lijst 7 - SP, Moomin-Moslim Ait-Imchi, plek 1 en Luuk Croijmans, plek 2

Wanneer u Lara Minnaard ook als halve student beschouwd, dan mag Erik-Jan Bijleveld namens Groenlinks op plek 2 ook niet ontbreken in uw beschouwing.

• Stijn van Gils

Dag Christiaan, Goed punt!

Zij zijn inderdaad allemaal studenten, maar niet allemaal aan WUR, waar we ons als Resource op richten. Dat heb ik in de tekst iets duidelijker gemaakt.

Moomin-Moslim Ait-Imchi en Jan-Willem Lammers studeren elders. Jan-Willem is daarbij een interessante, want hij studeert aan Van Hall Larenstein. Tot een paar jaar geleden was deze hogeschool een onderdeel van WUR, maar nu niet meer.

Luuk Croijmans is volgens mij wel WUR; heb 'm toegevoegd.

Erik-Jan heb ik buiten beschouwing gelaten omdat GroenLinks met Rosanne Groot een 'echte' student op de lijst heeft staan. Bij de Stadspartij is dat, voor zover ik weet niet zo. Maar, met een slag om de arm: toen deze filmpjes gepland werden, was de volledige lijst van de Stadspartij nog niet publiek.

Morgen komt trouwens het volgende filmpje. Rond 12:00 uur.