Nieuws - 11 januari 2007

Studenten wensen duurzame universiteit

Studenten willen een duurzame universiteit die rekening houdt met de natuur. Dat blijkt uit de sinterklaaswensen die de studentenraad in december verzamelde.

De ruim dertig studenten deponeerden hun verlanglijstje in de speciale sinterklaasschoenen van de studentenraad. Ze opperden onder andere om groene stroom, tijdschakelaars op licht en computers, fair-trade koffie en spoelstoppen op de wc’s te gaan gebruiken, en plastic bekertjes af te schaffen.
Naast duurzaamheid pleiten studenten voor betere informatie over het Erasmus uitwisselingsprogramma, voor draadloos internet en voor warme lunches in de kantines. Internationale studenten gaven aan een betere integratie te willen met Nederlandse studenten en een Engelstalige Resource te willen ontvangen.
Rector Martin Kropff besprak de wensen tijdens de nieuwjaarsborrel van de studentenraad, dinsdag 9 januari. Hij beloofde te bekijken of ze kunnen worden gerealiseerd, maar waarschuwde dat niet alle wensen in vervulling zullen gaan. ‘Niet alles ligt in onze handen, waaronder de catering. Ook afstappen van de chipknip is niet reëel.’