Nieuws - 26 mei 2017

Studenten organiseren technofestival

tekst:
Linda van der Nat

Als je van festivals en techno houdt ben je als Wageningse student aangewezen op evenementen in Amsterdam en Utrecht. Terwijl Wageningen zich uitstekend leent voor zo'n feest. Zeven studenten organiseerden daarom zelf maar een festival: Schoolslag.

De zeven studenten kennen elkaar van studentenvereniging Ceres, waar ze allen lid van zijn. De groep houdt wel van een feestje, maar moest voor outdoor techfestivals afreizen naar Amsterdam of Utrecht, vertelt derdejaars student Economie en Beleid Olivier Olgers.'Wij geloven dat dit ook dichter bij huis kan. De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe mooi Wageningen kan zijn wanneer de zon zich wat vaker laat zien.'

De perfecte locatie werd gevonden aan de Grebbedijk. Zaterdag 27 mei kunnen technoliefhebbers de hele dag, van 13.00 tot 23.00, los bij studentenroeivereniging W.S.R. Argo, die haar terrein ter beschikking stelt voor het festival. 'Een relaxte locatie om in de zon en aan het water te genieten van biertjes voor studentenprijzen, maar ook om voor het podium te staan en los te gaan op disco-, deep- en technhouse.'

De weersvooruitzichten lenen zich uitstekend voor het muziekfestival, denkt Olgers. 'We verwachten zeker 500 studenten aan te trekken, maar met zulk lekker weer op komst zou het zomaar kunnen dat het maximum van 750 bereikt wordt.

Overigens heeft de groep niet alleen gedacht aan het danswelzijn van de studenten. Voorafgaand aan het festival kunnen de feestvierders voor 2,50 euro genieten van een champagnebrunch waarmee ze tegelijkertijd REEFolution steunen, een organisatie die zich inzet om koraalriffen te herstellen en te creeƫren in Kenia. Ook worden en armbandjes en kettinkjes verkocht.

Kaarten voor het festival kosten 7,50 euro en kun je hier kopen.