Student - 14 oktober 2013

Studenten mogelijk in Computechnion

tekst:
Roelof Kleis

Studenten kunnen volgend jaar mogelijk gaan wonen op De Dreijen. Er zijn plannen om het Computechnion geschikt te maken voor tijdelijke bewoning.

Michiel Uitdehaag (wethouder ruimtelijke ordening) en Eise Ebbelink (hoofd vastgoed WUR) verrichten de openingshandeling. Onder de berg verhuisdozen gaan planten schuil voor de centrale ruimte.

Dat bleek afgelopen vrijdag bij de opening van het verbouwde voormalige Bestuurscentrum van Wageningen UR op Duivendaal.  In dit kantoorpand wonen de komende vijf jaar 179 studenten. Initiatiefnemers achter deze tijdelijke huisvesting zijn Van der Leij Projectontwikkeling en de Stichting Tijdelijk Wonen Nederland. Duivendaal is het eerste project van STW in Wageningen.

Maar Duivendaal smaakt volgens ontwikkelaar Hielke Jan van der Leij naar meer. Hij wil ook graag het Computechnion op De Dreijen onder handen nemen. Op dit moment zit daar nog de ICT-afdeling van het Facilitair Bedrijf, maar die verkast volgend voorjaar naar de campus. Eise Ebbelink (hoofd Vastgoed FB) bevestigt dat er bekeken wordt of het Computechnion voor studentenhuisvesting gebruikt kan worden.

Naast het Computechnion heeft projectontwikkelaar Van der Leij ook zijn oog laten vallen op De Dorschkamp op de flank van de Wageningse Berg. In dit pand zat tot voor kort Numico (Danone) dat naar Utrecht is verhuisd. Van der Leij heeft een plan ingediend bij de eigenaar om het monumentale pand te verbouwen voor tijdelijke studentenhuisvesting.

Hoe dat er ongeveer uit kan zien, bleek vrijdag bij de opening van Duivendaal. Het voormalige kantoorpand is zo verbouwd dat er acht woongroepen van ongeveer twintig kamers is ontstaan. De groepen hebben elk de beschikking over een grote keuken en sanitaire voorzieningen. Beide zien uit op de binnenruimte van het gebouw. De studentenkamers zitten in de buitenschil van het pand. Elke groep heeft zijn eigen beheerder die de boel in goede banen leidt.

De opening was tevens het startsein voor een prijsvraag om het gebouw duurzamer te maken. De prijsvraag staat open voor studenten van de universiteit, VHL en Stoas. De bedoeling is om op een slimme en goedkope (5000 euro) manier de CO2-voetafdruk van het gebouw te verkleinen.  Voor de winnaar ligt 500 euro beloning te wachten.  De prijsvraag is een herhaling van een eerdere poging voor de zomer. De inzendingen waren kwalitatief te mager.

 


Re:ageer