Student - 19 februari 2016

Studenten missen het gras

5

Op het plein aan de zuidkant van het Forumgebouw staan sindskort bankjes. Toen de universiteit dit echter op Facebook promootte ontstond er commotie. Het gras bood volgens meerdere studenten al een ideale plek om te zitten.

Foto: Elike Wijnheijmer

‘Zonde dat het gras weg is’, schreef Maud Moes. ‘Vaarwel gras, we hielden van je’, reageerde Jimmy van Rijn. ‘Op het gras kon je overal zitten, nu is er niet genoeg ruimte voor iedereen’, aldus Maddie Grondin. Het is slechts een greep uit de negatieve reacties die binnenkwamen. Men vroeg zich hardop af waarom de universiteit van Life Sciences inzet op grijs in plaats van groen.

Simon Vink reageerde als woordvoerder van de universiteit dat de campus groen zal blijven. Hij gaf toe dat de campus er momenteel kaal uitziet. Er zijn echter nog veel andere projecten die het groene karakter van de campus zullen waarborgen. Niet iedereen was overtuigd van deze reactie omdat de plek voor het Forum juist de favoriete plek was van vele studenten. Vooral op warme zonnige dagen was het grasveld bezaaid met studenten.

Overigens waren niet alle reacties negatief. ‘Het wordt niet zo modderig als het heeft geregend’, reageerde Jan Gall. ‘ Het ziet er stijlvol uit en er is nog genoeg gras over’, vond Bart Mesman.

Elike Wijnheijmer, hoofd campusinrichting, benadrukt dat studenten de bankjes al geregeld gebruiken, terwijl de temperaturen nog niet aan de lente doen denken. Wijnheijmer vertelt dat er goed is nagedacht over het plein. Uit meerdere enquêtes bleek dat studenten vooral meer zitplaatsen op de campus wilden, zegt ze. ‘Het plein biedt een goede centrale locatie en kan ook worden gebruikt voor de gewenste tweedehands markt. De bankjes zijn ook goed te gebruiken met de populaire barbecue.’ Er is volgens haar ook gedacht aan degenen die toch liever op het gras zitten. ‘Voorheen was het gras rondom de vijver ruig, maar dit zal korter worden gehouden zodat studenten nu hier kunnen zitten. Ze moeten alleen iets verder lopen.’

Re:acties 5

 • Man man man

  Op de campus kom je om te werken, niet om op het gras te zitten. Als je op het gras wil zitten, blijf je maar lekker thuis of ga je naar de uiterwaarden. Leek voorheen meer op een vakantiepark dan op een universiteit.

  Reageer
 • Student

  Oh jee, nu moeten mensen 20 meter lopen om in het gras te zitten..

  Reageer
 • Poaceae

  Als je 200 zitplaatsen creëert op een plek waar bij mooi weer 500 mensen konden zitten, dan draag je volgens mij niet bij aan het vergroten van het aantal zitplaatsen.

  Reageer
 • Giel

  Zolang de vijver elke keer wordt gebaggerd is er van een vijver geen sprake, het heet dan een waterberging. Verder is het natuurlijk een waardeloos stukje grond geworden bij de ingang van Forum. Wie bedenkt het nou om daar geel geverfde stenen neer te leggen, waarom had dat geen gras kunnen blijven en dan een mooie tuin met bloemen er naast waarin je kunt wandelen en zitten. Waarschijnlijk is het in de zomer ook nog veel te heet om te zitten op dat gele stuk. Deze campus kan zo veel beter

  Reageer
 • asfaltliefhebber

  Dankzij het vele extra asfalt op de Campus kun je het groen nu veel beter zien....

  Reageer

Re:ageer