Nieuws - 15 oktober 2015

Studenten met functiebeperking tevreden

tekst:
Koen Guiking

Wageningen University voldoet beter aan de behoeften van studenten met een functiebeperking dan andere Nederlandse universiteiten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) in opdracht van de stichting Handicap + Studie.

De universiteit in Wageningen krijgt op alle onderdelen een hogere beoordeling dan andere universiteiten, blijkt uit het op 15 oktober verschenen rapport 'Studeren met een handicap'. Dat is overigens niks nieuws. Uit oude berichten op het intranet van Wageningen UR blijkt dat de universiteit al minstens sinds 2008 ieder jaar de ranglijst aanvoert.

Het C.H.O.I. meldt dat het aandeel studenten met een handicap in vijf jaar tijd is gestegen van 6,5 procent naar 9,4 procent. Een oorzaak van deze stijging wordt niet gegeven. Overigens meldt Wageningen University al jaren dat een kleine tien procent van de studenten een beperking heeft. De meest voorkomende handicaps zijn dyslexie, concentratieproblemen en ADHD.

Uit het rapport 'Studeren met een handicap' blijkt ook dat, in tegenstelling tot voorgaande jaren, de begeleiding op hogescholen vrijwel net zo goed is als op universiteiten.