Nieuws - 7 oktober 2015

Studenten helpen dementerende ouderen

tekst:
Koen Guiking

Voor een "braintrainer" voor dementerende ouderen zamelt Ceres deze week geld in. De computer met spelletjes en opdrachten die de hersenen prikkelen is bestemd voor het Wageningse verzorgingshuis Vilente Pieter Pauw.

Foto: Moderne dementiezorg

De fondsenwerving begon afgelopen maandag met een loterij en de verkoop van brownies en portemonnees. Dinsdag 6 oktober was er een diner waar alle studentenhuizen van Ceres voor waren uitgenodigd. Er kwamen 240 mensen eten. Hoeveel geld er tot nu toe is opgehaald, wil de organisatie niet zeggen. Aan het eind van de week wordt het totale bedrag bekendgemaakt.

Op donderdag worden er weer zo'n 200 studenten verwacht bij een diner op de sociƫteit. Naar het feest diezelfde avond komen waarschijnlijk vrijwel alle Ceres-leden, denkt verenigingsvoorzitter Jeffrey van den Born. En met een pubquiz op vrijdag, ook enkel toegankelijk voor de leden, sluit Ceres de wervingsactiviteiten af.

De inzamelactie staat bij Ceres bekend als de Durf!-week. Een commissie van de vereniging, Stichting Durf!, organiseert sinds 2010 ieder jaar een Durf!-week waarin geld wordt ingezameld voor een Wagenings goed doel.

'Stichting Durf! zal waarschijnlijk niet genoeg geld inzamelen om een complete Braintrainer aan te schaffen, aangezien de softwarte nogal prijzig is', zegt Van den Born, 'maar hiermee helpen we de Stichting Vrienden van Pieter Pauw. Het idee voor de Braintrainer komt van hen. Wij willen helpen hun doel te verwezenlijken.'