Nieuws - 1 januari 1970

Studenten halen spuitdiploma

Afgelopen week hebben 24 Wageningse studenten hun spuitlicentie gehaald. Ze mogen nu bestrijdingsmiddelen spuiten, in dienst of als loonwerker, leiding geven aan spuiters en de spullen kopen en opslaan.

De cursus werd georganiseerd door studievereniging Semper Florens. In drie avonden werden studenten Plantenwetenschappen en Agrotechnologie ingewijd in de geheimen van het veilig spuiten. ‘Je krijgt altijd te horen dat er veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar er zijn geen vakken over hoe je met de middelen moet werken. Terwijl het voor onderzoekers volgens mij wel handig is om de stap van theorie naar praktijk te kennen’, aldus organisator André Meijaard.
Alle deelnemers slaagden voor hun examen. De behaalde Spuitlicenties 1 en 2 zijn vijf jaar geldig. Wel moeten de studenten in die tijd vijf opfrisdagen bezoeken, die vaak op een open dag van een (proef)bedrijf gehouden worden.
Een deel van de cursisten was al bekend met het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de praktijk, omdat hun ouders thuis een bedrijf hebben. / YdH