Nieuws - 6 juli 2016

Studenten gezocht voor toneelstuk

Twee theatermakers gaan in samenwerking met Wageningen UR de voorstelling ‘Getekend’ produceren. Volgend jaar moet de voorstelling over de Tweede Wereldoorlog te zien zijn in de Wageningse schouwburg Junushoff. Studenten kunnen zich deze zomer opgeven voor de productie.

Albert van Andel (regie) en Reinier Noordzij (script) willen in mei 2017 vier voorstellingen produceren en ze zijn daarvoor op zoek naar acteurs, decorbouwers, musici, promoters en heel veel meer.

Het theaterstuk is gebaseerd op een verhaal over de Tweede Wereldoorlog van Onno Sinke over de loyaliteitsverklaring in 1943. Studenten moesten in de verklaring ondertekenen loyaal te zijn aan Duitsland. Deden ze dat niet, dan moesten ze naar Duitsland om te werken. Veel studenten besloten daarom onder te duiken.

Door het verhaal op te voeren wil Van Andel Wageningse studenten ethiek bijbrengen en het oorlogsverhaal blijven vertellen.’

In december staan de eerste audities gepland en in januari beginnen de eerste repetities. De hoofdrollen gaan naar professionele acteurs. Ook zullen enkele professionals ingehuurd worden voor de productie. Je kan je opgeven via de mail:  getekendwageningen@gmail.com