Nieuws - 21 mei 2015

Studenten boos op idealis om ziggo-deal

tekst:
Linda van der Nat

Idealis heeft zich de woede van veel studenten op de hals gehaald nu de studentenhuisvester wil overstappen op internetprovider Ziggo. Vooral het gebrek aan keuzeopties steekt veel bewoners.

Begin mei stuurde Idealis alle betreffende bewoners een persoonlijke enquête waarmee studenten voor of tegen de Ziggo-deal (televisie en internet voor 15 euro per maand) kunnen stemmen. Is 70 procent van de stemmers voorstander van het pakket, dan worden de studenten dit jaar nog aangesloten.

Volgens de studenten is er echter geen sprake van een keuze, want wanneer studenten van een complex of individuele woning het aanbod weigeren, worden ze per 1 januari afgesloten van tv en internet. De bewoners zullen dan zelf voor een alternatief moeten zorgen, waarbij de studenten de bestaande bekabeling van Idealis niet mogen gebruiken. In de praktijk betekent dit dat het in veel complexen – bijvoorbeeld in de sterflats - voor bewoners nagenoeg onmogelijk is om zelf goed internet te regelen.

Momenteel betalen de studenten € 5,35 voor televisie en maken ze voor internet gratis gebruik van het netwerk van de universiteit. Deze contracten lopen eind dit jaar af. Idealis heeft met verschillende aanbieders, waaronder de universiteit, om de tafel gezeten. Volgens de studentenhuisvester biedt Ziggo het beste pakket en een goede verbinding tegen een heel redelijke prijs.