Nieuws - 1 februari 2007

Studenten bezoeken Europarlement

Veertig studenten van Wageningen Universiteit en Van Hall Larenstein (VHL) bezochten woensdag 24 januari het Europees Parlement in Brussel. De excursie was georganiseerd door Stichting Ruraal Wageningen (RUW).

328_nieuws.jpg
Het bezoek was één van de activiteiten die RUW organiseerde in het kader van het thema ‘Het belang van de landbouw’. De groep kon helaas niet zoals gepland de vergadering van de Commissie Landbouw bijwonen. ‘Die was zo populair dat we er niet bij konden. Dat was wel een teleurstelling’, vertelt RUW-coördinator Els Hegger.
Desondanks was het een geslaagde dag. De studenten vertrokken woensdagochtend per bus naar Brussel. Daar werden ze ontvangen met een luxe lunch van zalm en steak, ontmoetten ze Europarlementariërs Thijs Berman (PVDA) en Jan Mulder (VVD) en kregen ze een rondleiding door het gebouw. ‘Het Europarlement is erg indrukwekkend, zo groot als de zaal is’, vertelt Els enthousiast over de vergaderzaal voor de 730 Parlementsleden.
RUW wil met haar activiteiten studenten bewust maken van wat er speelt in de praktijk. Voor het eerst namen er ook studenten van VHL-Wageningen aan deel. Tot nu toe leken die niet geïnteresseerd, ondanks extra promotie. Studiepunten blijken echter een goede stimulans. Vijf studenten Plattelandsontwikkeling gingen mee in het kader van een open vak.
Naast de excursie verzorgde de studentenorganisatie lezingen en debatten over het belang van de landbouw. Vanavond, 1 februari, wordt het thema afgesloten met een debat op LA13.