Nieuws - 4 april 2013

Studenten betrekken Rijnveste

Deze week staat voor tientallen studenten in het teken van verven, dozen sjouwen en inrichten. Zij kregen dinsdag de sleutel van hun nieuwe kamer in Rijnveste.

NIE_RijnvesteIMG_5770.JPG
Het spiksplinternieuwe studentencomplex van Idealis op de hoek van de Rijnsteeg en Nijenoord Allee werd deze week opgeleverd. Met de oplevering van de 336 kamers en negen appartementen denkt Idealis de laatste eerstejaarsstudenten die nog een kamer zoeken te kunnen huisvesten, in Rijnveste of in de kamers van studenten die doorverhuizen vanuit een ander Idealiscomplex. 
Aan belangstelling voor de 272 onzelfstandige kamers was geen gebrek; 350 studenten hadden zich ingeschreven. Niet vreemd aangezien studenten zich voor de woningen met vier of zes kamers als groep konden aanmelden. Nieuw is dat ook buitenlandse studenten zich voor een kamer konden inschrijven. In totaal gaan er 46 internationale studenten in Rijnveste wonen. Het complex heeft ook één of tweepersoons kamers met eigen voorzieningen en appartementen voor PhD-ers.
Bij het ontwerp van het gebouw heeft Idealis extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Op de hoogste verdieping van studentencomplex Rijnveste staat de eerste windmolen van Wageningen en elke woning en elk appartement heeft een eigen zonnecollector voor de opwarming van het kraanwater.