Organisatie - 1 januari 1970

Studente gaat voor Aiesec naar Mexico

Iris Roscam Abbing, eerstejaarsstudente Internationale Ontwikkelingsstudies, is als één van de twintig Nederlandse studenten geselecteerd om deze zomer studentenorganisatie Aiesec te vertegenwoordigen in het buitenland.

Ruim vierhonderd studenten uit alle studentensteden streden de afgelopen maanden tegen elkaar in het ambassadeursprogramma van Aiesec. Door middel van debatten, rollenspellen, sollicitatiegesprekken en presentaties moesten zij zichzelf bewijzen als geschikte ambassadeur van Aiesec.
Roscam Abbing vertrekt deze zomer samen met een communicatiestudente uit Amsterdam voor negen weken naar Mexico. Daar zullen ze alle vestigingen van Aiesec bezoeken en samen gaan werken met de lokale studenten. Daarnaast gaan ze bedrijven bezoeken en proberen stage plekken te regelen voor Nederlandse studenten.
Het Aiesec Ambassadeursprogramma is een jaarlijks terugkerend project om contacten aan te halen met alle internationale vestigingen. De komende weken krijgen de twintig geselecteerde ambassadeurs training in marketing en communicatie binnen andere culturen. / LH