Student - 18 januari 2018

Student wounds two people in Forum (update)

tekst:
Linda van der Nat

A male student attacked two people in Forum this morning. He stabbed a fellow student; a second person was knocked down when he tried to intervene.

© Guy Ackermans

The incident took place around 10:50 this morning, across from the WUR shop. The suspect fled but was apprehended shortly after by the police; he was caught in a ditch near the Droevendaalsesteeg. According to a spokesperson, the student seemed to be in a confused state.

The wounded student was brought to the hospital by ambulance. The police could not make any statements about his state. He was stabbed near his eye. The second victim is Resource editor Roelof Kleis, who was just about to leave the building when he saw two men ‘shoving and wrestling’. ‘At one point, one of them was strangling the other, who started to look afraid. I moved in to separate them and was hit hard on the head.’ Kleis’ injuries were treated on the spot.

According to Kleis, the two men knew each other well. The police did not want to comment on the relation between the two. The police are currently investigating the cause of the incident and is looking for witnesses.

If you saw anything and are a direct witness, please contact Ingrid Hijman of the SSC (ingrid.hijman@wur.nl).

UPDATE 13:49 According to the Wageningen chief of police, the suspect might have been psychotic and strongly resisted his arrest. The victim that had to be taken to the hospital has been treated for a ‘light injury’. ‘There are various stories being spread about the young man losing sight in one eye, but that is not the case.’

UPDATE 14:05 Wageningen University & Research has made a special phone line available for worried parents who want to know more. The number is 0317-484407.

Reacties 7

• Bas

Na Waddinxveen afgelopen week,verwarde persoon komt om na aanhouding door de politie, lijkt het mij tijd voor bezinning. Is verwardheid een vrijbrief voor excessief politiegeweld? Kan dat echt niet op een andere manier?
    In navolging van Black Lives Matter, is het wellicht tijd voor de nederlandse versie:

Ook verwarde levens doen er toe.

• Ln

Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft.

Dankjewel dat je jouw ervaring deelt. En dat je naast hem bent gaan zitten. Ik hoop dat hij daarin in elk geval wat medemenselijkheid heeft ervaren.. Treurig om te horen dat de menselijkheid (en juiste afstemming op de situatie) zo miste in de aanpak van de politie.

• Bas

Het gevecht en de verwondingen wil ik uiteraard niet goedpraten en betreur ik ten zeerste. Maar de verdachte heeft zich niet tegen de aanhouding verzet, maar tegen het overdreven politiegeweld. De verdachte schreeuwde van de pijn en verzette zich tegen de pijn die 2 agenten veroorzaakten, door boven op de verdachte te staan! Een van de agenten stampte met volle kracht op zijn benen, terwijl hij al geboeid achterover in de greppel lag en 5 agenten met zijn bovenlichaam bezig waren.
    Hoe ik dat weet? Ik was ruim voor de politie ter plekke en zat naast de verdachte. De verdachte was volkomen rustig en lag te zingen. Hij hield zich niet schuil, maar had zich in feite al overgegeven. Hij lag op zijn rug in het water in de greppel. Zijn handen waren goed zichtbaar en van een mes was geen sprake. De politie heeft de situatie volkomen verkeerd ingeschat, en hem aangepakt alsof het een terrorist met een bom betrof.

• wageninger

het is triest dat dit blad hier aandacht aangeeft,
    deze persoon is verward,
    nu is er gelijk een stempel geplakt aan deze persoon.

• Anon

Ik heb begrepen dat het twee studenten waren die ruzie hadden, dus of de man verward was kun je betwijfelen. Ik wil niet impliceren dat dat niet waar is. Maar laat het even in het midden.

We trekken te snel conclusies. Want ook het slachtoffer wat naar het ziekenhuis werd gebracht schijnt niet blind te zijn aan zijn oog maar heeft licht letsel in het gezicht.

Wat is waar??? De ruzie, de steekpartij en dat dhr Kleis (inderdaad Top trouwens!!) er tussen kwam en dat de verdachte is gepakt.

• Tinka

Goede actie Roelof !!

• Anon

Blij dat het met een sisser afloopt en dat het ene slachtoffer verder geen oogletsel heeft opgelopen.