Student - 15 september 2010

Student vindt zichzelf tijger in bed

Ruim de helft van alle studenten vindt zichzelf goed in bed. Nog eens twaalf procent vindt zichzelf ‘zeer goed’.

iStock_000011146330Medium.jpg
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Een droeve minderheid van 6,6 procent noemt zichzelf matig of zelfs slecht in bed. Deze uitkomsten rollen uit de enquête van Studenten.net en Nieuwe Revu. De makers ondervroegen bijna drieduizend studenten over hun seksleven.
Ruim de helft van de ondervraagden is voor zijn achttiende ontmaagd, terwijl 11,2 procent ten tijde van de enquête nog maagd was. Van de respondenten is 93 procent heteroseksueel, 2,3 procent homoseksueel en 4,6 procent biseksueel.
Zweepjes
Over de one-night-stand verschillen de opvattingen sterk. Bijna de helft heeft er wel eens een beleefd, terwijl 43 procent hiervan gruwt. Slechts 8,6 procent duikt geregeld voor een nachtje met iemand het bed in. Verenigingsleden doen dit trouwens vaker: 11,8 procent.
Een triootje? Ongeveer 56,6 procent fantaseert erover. Slechts 7,1 procent doet het een paar keer per jaar gedrieën. De meesten hebben daarbij een voorkeur voor twee vrouwen en een man.
Anale seks wordt door bijna dertig procent wel eens bedreven. Van de studenten die er geen ervaring mee hebben, wil eenderde het ooit eens uitproberen.
Speeltjes zijn ook geen taboe meer. Een derde van alle ondervraagden pakt er wel eens een dildo of vibrator bij. Een enkeling hanteert ruigere attributen, zoals zweepjes en handboeien.
Ziektes
In de categorie ‘serieuzere feiten': 22 procent gebruikt nooit een condoom en 16,2 procent zelden. Nog geen kwart doet het altijd met condoom. Niet verwonderlijk dus dat 7,6 procent meldt een geslachtsziekte te hebben opgelopen, zoals chlamydia, herpes of genitale wratten. Een respondent zei hiv te hebben.
Verder is 11,2 procent wel eens geïntimideerd, 7,5 procent aangerand en drie procent verkracht. De overgrote meerderheid heeft geen vervelende ervaringen met seks gehad.