Nieuws - 16 januari 2019

Stroomstoring legt campus anderhalf uur plat

tekst:
Anton van Elburg

Een stroomstoring heeft een groot gedeelte van de campus vanmorgen van 9.00 tot 10.35 platgelegd. Alle gebouwen werden ontruimd. Inmiddels zijn alle gebouwen weer toegankelijk.

Na de ontruiming wachten studenten voor Orion. © Albert Sikkema

De storing trof het centrale deel van de campus met onder andere de gebouwen Atlas, Orion, Forum, Helix, Gaia, Lumen en Radix. Studenten en medewerkers stroomden massaal naar buiten.

Door de storing vielen verlichting, verwarming en koffiemachines uit, werkten deurpasjes niet en waren servers niet bereikbaar.

Ook de stroomvoorziening voor de noodvoorzieningen dreigde uit te vallen, waardoor alarmeringsystemen voor bijvoorbeeld brand niet meer zouden functioneren. Uit voorzorg zijn daarom de gebouwen ontruimd tot het niveau Begane Grond, aldus directeur corporate communicatie Marc Lamers.

Over de precieze oorzaak van de storing kon Lamers nog geen uitsluitsel geven.

De gebouwen van FrieslandCampina en PlusUltra en de winkels rond CampusPlaza werden niet getroffen door de storing. Bij de AHtoGo stonden veel studenten en WUR-medewerkers in de rij voor de koffieautomaten.

Wekelijks het laatste nieuws ontvangen over studeren en werken bij WUR? Schrijf je dan nu in voor de Resource nieuwsbrief