Student - 24 februari 2016

Strong man competition wil landelijk

tekst:
Edwin van Laar

Studenten uit Nijmegen mogen dit jaar ook meedoen aan de Strong Man Competition. Als het aan studentensportvereniging The Wageningen Beasts ligt, doen volgend jaar nog meer universiteiten mee. Dit jaar wordt deze strijd om de titel ‘sterkste student’ gehouden op 25 mei.

Strong Man Competition. Foto: Shutterstock.

Foto: Shutterstock

De Strong Man Competition is een jaarlijks evenement in Wageningen waarin studenten met elkaar een krachtmeting aangaan. Tillen, sjorren, trekken met gewichten, halters en zware attributen. ‘De animo voor krachtsport is enorm gegroeid in Wageningen. We helpen nu studenten in Nijmegen met het opzetten van een eigen krachtsportvereniging. Ook in Utrecht bestaat interesse’, vertelt Mark Reijerman van The Wageningen Beasts.

Volgens Reijerman is deze wedstrijd misschien wel het hoogtepunt van het jaar voor een krachtsporter. ‘Maandenlang trainen in je krachthonk en nu kan je even showen wat je kunt. Even in de spotlights staan werkt ook heel motiverend.’ Ieder editie wordt iets origineels bedacht om de krachtmeting op de kaart te zetten. Zo werd vorig jaar onder de noemer ‘dwergwerpen’ met een gevulde tuinkabouter gegooid. Daarnaast gaf de voormalig sterkste man van Nederland een clinic aan de deelnemers.

Sportcentrum De Bongerd en sportkoepel Thymos, die de clinic sponsorden, staan ook dit jaar weer open voor een soortgelijk initiatief. Enkele supersterke mannen zijn al gepolst maar Reijerman wil nog niet zeggen wie. Over het ludieke onderdeel wil hij wel een tipje van de sluier oplichten: ‘We spelen met de gedachte om een tractor in te zetten bij een onderdeel.’