Nieuws - 24 maart 2011

Stress

2011 is een spannend jaar. Maar is iedereen bestand tegen al die stress? Doe de stresstest, het nieuwste lapmiddel om geschonden vertrouwen te herstellen. Stresstest, de kreukelzones voor alles wat niet kapot kan. Kerncentrales bijvoorbeeld. Zou er eentje zijn voor kamikazekoelers? En wat te denken van strategische plannen? Testen zijn er om te halen. Of niet, natuurlijk. Bij kerncentrales heet dat dan: gestraald.

Bier
Finse onderzoekers gaan bier namaken dat is gevonden in een oud scheepswrak. Het schip, gestrand tussen 1800-1830 bij de Ålandseilanden, was op weg van Kopenhagen naar Sint Petersburg. Jacob Christian Jacobson(1811-1887) startte in 1844 een brouwerij in Kopenhagen die hij noemde naar zijn zoon Carl. Gokje: het gevonden bier smaakt naar Carlsberg.
Leeghoofd
Briljant idee: schrijf een boek over seks. Sheridan Simove vond dat blijkbaar ook, want hij publiceerde zijn boek 'What every man thinks about apart from sex'. Een tweehonderd pagina's tellend boek. En wat denk je dat er in staat? Helemaal niks dus. Voor vijf euro te koop. Het boek is enorm populair onder Engelse studenten. Als notitieblok.
Sletten
Moderne vrouwen zijn een stuk minder fit dan hun oma's waren. Dat komt doordat vrouwen dagelijks 360 calorieën meer nuttigen dan vijftig jaar geleden. Daarnaast verbrandde oma twee keer zoveel als haar kleindochter, namelijk 1000 calorieën per dag. Je kunt wel raden dat dat niet in de sportschool was. Nee, het huishouden was gewoon veel zwaarder. En vroegah heette een dweil nog gewoon een slet.