Organisatie - 19 april 2016

Streekbus stopt in spits op campus

tekst:
Linda van der Nat
1

Studenten en medewerkers die dagelijks met de bus vanuit de Betuwe naar de campus komen, hoeven niet meer over te stappen op het busstation in Wageningen. Lijn 44 en lijn 45 rijden sinds 10 april door naar de campus.

Reizigers vanuit Tiel, Maurik, Kesteren en Ochten kunnen in de spits op station Wageningen in de bus blijven zitten. De streekbussen rijden door naar de bushalte bij Forum. Volgens vervoerder Arriva gaven reizigers te kennen dat ze graag een betere verbinding wilden met de campus. ‘Om hierop in te spelen hebben wij overleg gehad met de provincie Gelderland en reizigersorganisatie ROCOV en alle partijen vonden het een goed idee om de dienstregeling aan te passen’, aldus woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman.

Lijn 44 stopt ‘s ochtends twee keer op de campus (om 8.26 en 9.26) en in de avondspits vertrekt de bus drie keer vanaf Forum (15.26, 16.26 en 17.26).  Lijn 45 rijdt ’s ochtends om 7.56 en 8.56 op de campus en begint daar de terugreis om 14.46, 15.56, 16.56 en 17.56.

Re:acties 1

• Willeke Meyer-Steenbergen

Mooi! En de mensen uit Arnhem-zuid, die met lijn 53 komen, moeten ook naar de campus. Is het binnenkort ook mogelijk zonder overstap? Er wonen hier (ex-) leerlingen van The International School, die in Wageningen studeren en gaan studeren.

• fret

Of het busstation ook naar de campus verplaatsen, inclusief kunst