Student - 25 januari 2007

Stormjager zegt af wegens storm

Geen tornado is te groot voor een stormchaser, zou je zeggen. Toch bleek de wind op donderdag 18 januari stormjager Ben Lankamp te veel. Hij zegde zijn lezing bij studievereniging Pyrus in Wageningen af.

Lankamp zou bij de vereniging van studenten Bodem, water, atmosfeer vertellen over zijn achtervolging van orkanen in Amerika, maar zegde af vanwege het weeralarm. De studenten moesten ‘even lachen om de afzegging wegens slecht weer’. Maar het was achteraf een verstandig besluit, vertelt Pyrus-voorzitter Stefan Ligtenberg. ‘Hij had het toch niet gehaald. Hij zou met de trein komen, maar rond vijf uur lag het treinverkeer al plat.’
Ook de traditionele winterse duik in de Rijn van studenten Bos- en natuurbeheer werd afgelast. Te weinig deelnemers durfden de woest golvende rivier in te gaan. Studievereniging Sylvatica verschoof de winterrijnduik naar donderdag 25 januari.