Nieuws - 11 juni 2013

Stop right now'

Time flies when you are having fun. Met nog maar vier lesweken voor de boeg sjeest dit schooljaar als een raket voorbij. Van mij mag het wel even vaart minderen. Hoewel het - vooral met dit zonnige weer- een aanlokkelijke gedachte is om niet meer hele dagen op het Forum door te hoeven brengen en te kunnen genieten van wat vrije tijd, zou ik af en toe wel eens willen schreeuwen: 'ho, stop, ho!'.

battle_of_the_studies.jpg
Nog maar vier weken met klasgenoten samenwerken, en dan gaat iedereen alweer zijn eigen weg. De vooruitzichten van de thesissen komen steeds dichterbij: Polen, Nieuw-Zeeland, de Veluwe en Zuid-Afrika. De tintelende spanning van aankomende avonturen, nieuwe culturen en veldwerk lijkt elke dag een stukje meer voelbaar in onze klas.
Ik heb gigantisch veel zin om na de zomer aan een heel mooi laatste masterjaar te beginnen. Toch voelen deze laatste moduleweken op een bepaalde manier al een beetje als het naderende einde van de studententijd. Een fantastisch mooie studententijd. Met vele nieuwe vrienden, feestjes, vaak boeiende schoolprojecten en spontane BBQ's. Een studententijd waarvan ik eigenlijk nog totaal geen afscheid wil nemen. En van alle leuke mensen die ik heb ontmoet al helemaal niet. Onderwerpen bestuderen die me aanspreken, de vrijheid die je hebt, elke dag die anders is, dat vind ik heerlijk. Ook ben ik Wageningen als stadje steeds meer gaan waarderen. Toen ik er net woonde vond ik het er wel erg rustig, maar in de loop van het jaar begonnen de leuke activiteiten zich veelvuldig te ontwikkelen. Tot aan een explosie van dakterrassessies, etentjes en sportievere aangelegenheden, zoals een lachwekkende battle of the studies verkleed als sexy Spice Girls. Tijd tekort. Ook al hint mijn familie significant vaker dat ik alvast naar toekomstige banen moet zoeken, en ook al mag 'het echte leven' dan bijna beginnen, ik ben nog student. En daar ga ik nog even volop van genieten.