Nieuws - 28 juni 2018

Stoelmassages

tekst:
Guido Camps

We ontvingen bij de WUR Council onlangs enkele bezorgde e-mails van medewerkers over stoelmassages. Het is altijd fijn om input uit de organisatie te krijgen, dus ik zal dit onderwerp ter sprake brengen in mijn laatste vergadering. Na bijna twee jaar neem ik deze zomer afscheid van de medezeggenschap. In september beginnen twee nieuwe PhD-vertegenwoordigers, die mij en mijn collega Tjitske Geertsema opvolgen.

Een rol in de medezeggenschap betekent dat je mede bepaalt hoe WUR haar beleid ontwikkelt. De WUR Council adviseert het bestuur en moet instemmen op belangrijke dossiers. Dat betekent bijvoorbeeld dat je zorgt dat de raad van bestuur wat meer geld budgetteert voor leerstoelgroepen, net wat sneller een nieuw onderwijsgebouw neerzet of zich meer inzet voor een nog duurzamere campus. Tjitske en ik hebben ons onder meer ingezet voor een beter cursusaanbod voor PhD’ers en betere checks op de voortgang van de promotie, zodat je minder snel uitloopt. Zo heeft ieder zijn eigen inbreng. Ik ben onder de indruk van hoe hard alle stafleden en studenten binnen de medezeggenschap werken voor de belangen van hun achterban.

Ondanks de belangrijke dossiers die we op ons bord krijgen, hebben we net als de medezeggenschapsorganen van andere universiteiten moeite om mensen te vinden en feedback te krijgen uit de achterban. Daarom was ik blij dat bezorgde medewerkers van Wageningen Research hun ongenoegen deelden over het feit dat universiteitsmedewerkers voortaan recht hebben op stoelmassages, en zij niet. Dit punt zullen we dan ook deze week met de raad van bestuur bespreken.

Ik hoop dat de medezeggenschap in de toekomst vaker spontaan input krijgt van medewerkers, wellicht zelfs over onderwerpen als de begroting, onderwijs of campusontwikkeling.