Nieuws - 5 juni 2008

Stoeien met de schijf

Veel overspelen. Dat is de tactiek als je nog niet zo goed kunt frisbeeën. Zes teams van studenten en promovendi waagden zich donderdag aan partijtjes ultimate frisbee op het open toernooi van studentenfrisbeevereniging WAF. Bij ideale omstandigheden, want op de voetbalvelden op de Bongerd stond geen zuchtje wind.

nieuws_2263.jpg
Eerst mochten de deelnemers wat stoeien met de schijf, en ze kregen uitleg over hoe je scoort, namelijk door de schijf te vangen in het vak aan de achterlijn. Daarna speelden de teams van vrienden, studiegenoten en leerstoelgroepen tot laat in de avond partijtjes. Winnaar The Jan and Only kreeg frisbees. De spirit, de prijs – ‘te veel snoep’ - voor het leukste en sportiefste team, was voor Apple.
Dinsdag 10 juni heeft de frisbeeclub de laatste open training voor de zomer. De WAF-leden kijken in ieder geval uit naar de beloofde discgolfbaan tussen Atlas en Forum. De aanleg van het parcours met korven om je frisbee in te mikken is echter al een paar maanden vertraagd doordat er eerst duidelijkheid moet zijn over de maatregelen tegen wateroverlast op het campusterrein. Hoor je straks tijdens je lunchwandeling ineens ‘heads!’, buk dan even.