Nieuws - 28 augustus 2014

Stilte

Als je met bezoekers door het Forum loopt maakt de het gegons van studerende studenten, het geklingel van de horeca altijd een dynamische indruk. Bezoekers krijgen het gevoel ‘yes, hier wordt aan oplossingen gewerkt’

Toch werk ik zelf liever in stilte. Er schijnt een stilteruimte te zijn in Radix. Nooit geweten. Zou de ruimte veel gebruikt worden? Ik weet het niet. Ik weet wel dat we veel meer stilte nodig hebben om de problemen in de landbouw op te lossen. Stilte om je eigen hart en dat van anderen te horen kloppen. Stilte om een andere houding naar elkaar te ontwikkelen. Eerst stilte en goed overdenken of datgene wat je wilt zeggen past bij je eigen hartritme, maar ook dat van je buurman.

Opeens besef ik dat het feit dat je hart klopt niet iets is wat je zelf gewild hebt. Noch hebben je vader en moeder het kloppende orgaan in elkaar geknutseld. Het kloppen zelf is iets wat we van de natuur of een andere hogere macht gekregen hebben. Voor niks. Ik voel dat als een prettige verantwoordelijkheid. Ik besef ook dat Leven het finetunen is van je eigen hartslag, maar ook die van een ander. Niet dat ik me daar vaak naar gedraag of steeds op zoek ben naar hoe mijn woorden passen bij de woorden van een ander, nee meestal stomp ik mijn visie de wereld in en kijk niet of het wel past en of het wel relevant is. Ik ben ook maar een simpele Wageninger. Toch ben ik blij dat die stilteruimte er is. Voor zelfreflectie en bezinning. Ik hoop dat de stilteruimte het hart wordt van Radix. Is er ook een stilteruimte in het Forum? En in andere WUR gebouwen?