Nieuws - 4 februari 2015

Stijldansvereniging in de maak

tekst:
Gastredacteur

Wageningen is bijna een studentensportvereniging rijker. Een aantal studenten is druk bezig met het opzetten van de Wageningen Ballroom Dance Association (WUBDA). Studenten en medewerkers van Wageningen UR kunnen hier de fijne kneepjes van het stijldansen leren.

Foto: Wim van der Zwaluw

Initiatiefnemer Els van de Zande, momenteel tweedejaars Biologiestudent, zat in Utrecht bij de studentenstijldansvereniging. Toen ze na een jaar besloot de overstap naar Wageningen te maken, ontdekte ze dat er hier niet zo’n vereniging bestond, terwijl het ‘een goede basis is om snel nieuwe mensen te leren kennen en je overal een beetje thuis te voelen’. Afgelopen voorjaar ging ze op zoek naar mensen met dezelfde passie die wilden helpen een vereniging op te zetten.

Zo kwam Els in contact met Kikkie Poels, eerstejaars masterstudent Animal science, die haar graag wilde helpen. Poels: ‘Ik danste al een paar jaar voordat ik naar Wageningen kwam, en ik miste dat elegante gevoel dat je op de dansvloer krijgt.’ Ook Klaudyna Borewicz, een PhD student en danslerares die al een tijdje met het zelfde idee rondliep, sloot zich bij Els aan.

De drie gaan lessen organiseren voor beginners en gevorderden. Van jive tot cha-cha en van wals tot tango. Klaudyna: ‘Voor geïnteresseerden zullen we ook workshops met professionele coaches organiseren en misschien gaan we ook een wedstrijdteam opzetten.’

De organisatoren hopen eind dit jaar goedkeuring van studentensportstichting Thymos te krijgen. Dan kunnen ze zichzelf een officiële studentensportvereniging noemen. Borewicz: ‘Gelukkig hoeven we geen officiële vereniging te zijn om te beginnen met de lessen. We zijn nu al bezig met de eerste workshops in de Bongerd.’ Tussen de twintig en dertig studenten hebben al interesse getoond in de WUBDA. Zij willen graag lid worden zodra dat mogelijk is.