Nieuws - 16 augustus 2002

Step into the spotlight

Step into the spotlight

Het thema van de AID , Step into the spotlight, gold woensdagavond letterlijk voor de klimmers van studentenklimvereniging Ibex. Toen het donker werd volgde een grote lichtbundel hun verrichtingen op de Grote Kerk op de Markt in Wageningen.

"Het is leuk om eens in de stad te klimmen. Anders zitten we altijd in de bergen en bossen", aldus klimmer Joost van Munster. Twee gebodypainte meiden gingen enkele keren omhoog en naar beneden: Petra Hogervorst als Spiderwoman en Sanne Dekker als haar tegenspeler. Het had twee studiegenoten ruim twee uur gekost om ze helemaal beschilderd te krijgen.

Het omhoog klimmen was niet makkelijk. De meeste klimmers hingen na de eerste helft aan de touwen waarmee ze gezekerd waren. 'Tuurlijk doen we veilig mam' stond er dan ook op de posters van de vereniging van steenbokken. Er kwamen ook drie nuldejaars naar beneden zeilen. Corine Nieuwenhuysen, Magda Baenhoven en Edwin Verduin waren hiervoor na de sportdag uitgeloot. "Het was super", meldde Nieuwenhuysen, die Biotechnologie gaat studeren. Verduin bleek gelukkig geen last van hoogtevrees te hebben. "Maar ik moest wel meer meters naar beneden afleggen dan ik had gedacht". | Y.d.H.