Wetenschap - 14 maart 2002

Stemmen studentenraad vanaf 2003 elektronisch

De raad van bestuur besloot op voorstel van de studentenraad tot de invoering van elektronisch stemmen voor de studentenraadverkiezingen. Vanaf 2003 kunnen studenten vanaf een computer inloggen en hun stem uitbrengen.

Volgens Lorens Habing, voorzitter studentenraad, heeft elektronisch stemmen vele voordelen. Stemmen tellen gaat makkelijker, de administratie is eenvoudiger en de opkomst wordt hoger. Habing verwacht namelijk dat het elektronisch stemmen drempelverlagend zal werken.

Het stemmen zal dit jaar nog op de ouderwetse manier gebeuren. Studenten krijgen stembiljetten thuisgestuurd en moeten die retourneren. In verscheidene andere universiteitssteden brengen studenten al elektronisch hun stem uit. | M.Hk