Nieuws - 16 september 2011

Stadscamping zoekt gasten

tekst:
Redactie

De tijdelijke camping aan de Marijkeweg gaat hoogstwaarschijnlijk door. De initiatiefnemers zoeken daarom gasten. Wie durft?


camping.jpg
Komende dinsdag spreken de initiatiefnemers Tom Rijntjes en Loet Rammelsberg met het college van b&w van Wageningen. Het terrein aan de Marijkeweg is eigendom van de gemeente. Er is de afgelopen weken veel werk verzet. De verwachting is dat er groen licht komt. Tijd dus om het gastenboek te openen. Per nu kunnen gegadigden voor een plekje op de camping zich daarom melden: sifecitycamping@sifewageningen.nl. Daarbij geldt volgens Rijntjes: wie het eerst komt, het eerst maalt.
Markt
In theorie moet het volgens Rammelsberg niet moeilijk zijn om de camping vol te krijgen. Er zijn nog vele honderden studenten die geen kamer hebben. Bovendien zit camping De Wielerbaan in Wageningen-Hoog op dit moment vol. Rammelsberg: 'We hebben contact gehad met De Wielerbaan. Het is niet onze bedoeling om te concurreren. Wij denken dat er een markt is die De Wielerbaan niet pakt.'
Voorzieningen
Op het voormalige Pudoc-terrein tegenover Zodiac is ruimte voor 38 plaatsen van 8x5 meter. Een plek kost 160 euro per maand, hetzelfde tarief als De Wielerbaan rekent. Voor dat geld mag de gast volgens Rijntjes rekenen op minimaal een plek, een douche en toilet. Daartoe zullen mobiele units worden geplaatst. 'Afhankelijk van de inkomsten, kunnen we meer voorzieningen leveren.' Het terrein is tot eind december beschikbaar.