Nieuws - 12 mei 2014

Staatssecretaris Dijksma in Wageningen

tekst:
Albert Sikkema

Sharon Dijksma komt morgen in Wageningen spreken over voedselzekerheid in de wereld. De staatssecretaris neemt deel aan een seminar van de studiekring ontwikkelingsvraagstukken (SKOV) op de campus.

Dijksma ondertekende vorig jaar een overeenkomst over voedselzekerheid met Bill Clinton 

De studiekring houdt op 13 mei een seminar over world food security and sustainable development – should rural development and food security get a new drive? Naast staatssecretaris Dijksma spreken universiteitshoogleraar Rudy Rabbinge, Michiel Keyzer van Stichting Onderzoek Wereldvoedselvoorziening (SOW) uit Amsterdam en Hans Eenhoorn, lid van de United Nations Taskforce on Hunger. Na inleidingen van de vier sprekers is er ruimte voor discussie.

Het symposium stelt de vraag aan de orde hoe we kunnen blijven investeren in ontwikkeling om het aantal hongerige mensen in de wereld te halveren, terwijl we tegelijkertijd zien dat het budget voor ontwikkelingssamenwerking in Nederland drastisch afneemt. Dus zijn er nieuwe prikkels en partners nodig om in landbouw en andere rurale ontwikkeling in investeren, teneinde de voedselzekerheid te vergroten, aldus de studiekring. In het symposium wil ze de wegen verkennen om dit te bereiken.

De Studiekring Ontwikkelingsvraagstukken, die deel uitmaakt van alumnivereniging KLV, organiseert het seminar samen met de studentenverenigingen NjiSri en Ipso Facto.

World Food Security, seminar, dinsdag 13 mei, 16.30 - 20.00 uur, zaal C222 Forum