Nieuws - 20 oktober 2010

Spruit

De traditionele Hollandse pot levert twee keer zoveel zaadcellen op als andere voedingspatronen. Dat beweren onderzoekers van de IVF-kliniek van het Erasmus MC. Kijk, dat is nou eens voedingsonderzoek waar je wat aan hebt. Toch één vraagje: hoe zit dat met Chinees?

Klinkt vies
Achtergrondlawaai beïnvloedt de smaakbeleving. Dat hebben Britse voedingskundigen ontdekt. Hoe meer geluid, hoe minder we proeven. Kijk, dat is nou eens voedingsonderzoek waar je wat aan hebt. Een tip: mag de muziek in de Forumkantine wat harder?
Feuten!
BNN heeft een prachtig programma bedacht: feuten. Over de harde ontgroeningen bij het corps. Over individualiteit. Over mores die conflicteren met wie je bent en waar je vandaan komt. Maar BNN gaat verder! Ze stelt vragen over de regels in onze maatschappij. Doe je mee of lig je eruit? Maandag 1 november voor het eerst op de buis.
Gaap
Universiteitsblad Mare beschreef deze week de studententijd van Mark Rutte. Daaruit blijkt dat hij zijn studie drie jaar onderbrak om voorzitter van de JOVD te zijn. Niks geen zeven jaar studeren en lammen dus. Van het corps hield hij niet, te kolossaal. Dansen op tafel? Ook niet. Wel zat hij graag onder een boom in de hortus te studeren. Wij missen J.P.