Wetenschap - 8 februari 2001

Sprinter Verrijen sportvrouw van het jaar

Amely Verrijen is gekozen als sportvrouw van het jaar 2000 en het 25-koppige Batavierenteam van studentenatletiekvereniging Tartl?tos is de sportploeg van het jaar. Deze winnaars werden uitgekozen door studentensportstichting Thymos en sportcentrum de Bongerd.

Verrijen begon in 1997 met langeafstandslopen bij de atletiekvereniging. Toen ze na een jaar niet veel vooruit kwam, ging ze voor de lol over op sprinten. Daarmee boekte ze meer succes. In 2000 won ze de 100 meter op de Nederlandse studentenkampioenschappen en werd respectievelijk vierde en tiende op de Nederlandse kampioenschappen indoor en outdoor. Zelf noemt ze haar progressie als beste prestatie. "Bijna elke wedstrijd die ik vorig jaar liep, verbeterde ik mijn persoonlijk record." Voor de 100 meter staat dat nu op 12,54 seconden. "Ik hoop ooit nog een medaille te winnen op de NK."

Het Tartl?tosteam won voor het tweede jaar achter elkaar in het studentenklassement de Batavierenrace, een estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Er waren dit jaar geen mannen genomineerd voor sportman van het jaar 2000. Wethouder Apeldoorn, die de prijzen uitreikte, riep de Wageningse mannen op beter hun best te gaan doen. | S.L.