Nieuws - 8 oktober 2009

Spreadtweet

Twitteren tijdens je werk én je baas tevreden houden. Het kan met het programma Spreadtweet, waarmee je je Twitteraccount vermomt als Excelsheet. In de formulebalk kun je een Tweet invullen. In het werkblad kun je updates uit je netwerk bekijken. Concentreer je op je scherm als je baas binnenkomt. Hij zal onder de indruk zijn. Tenzij hij zelf ook Spreadtweet.

Ge(i)le pad
Van kleur veranderen als je geil bent. Voor ons mensen zou het wel even wennen zijn, maar stel je voor hoeveel moeite het zou schelen in de kroeg. Het werkt in elk geval goed voor de bruine Bufo luetkenii. Deze pad wordt fris citroengeel als hij klaar is voor de paring. Na de daad wordt hij weer saai bruin.
Pedo zoekt studie
De zelfverklaarde pedofiel Norbert de Jonge mag in Utrecht geen pedagogiek studeren, meldt het Ublad. De Jonge probeerde het eerder aan de Leidse en Nijmeegse universiteit. De secretaris van de partij voor Naastenliefde stapt nu naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Minister Plasterk heeft inmiddels een passender middel tegen studenten als De Jonge: de harde knip!
Seksverbod voor studenten
Stel je voor dat je studentenhuisvester zich met je seksleven gaat bemoeien. Seks in je eigen kamer, het mag wel. Maar niet als je roommate er is. Dat is een nieuwe regel op de Tufts University in Boston. De reden: er waren klachten binnengekomen over seksende kamergenoten. Je kunt je ook afvragen hoe hoog de nood moet zijn geweest.
Loosers
Een Nijmeegse studente moet voor de rechter verschijnen voor belediging van de politie. Ze noemde controlerende agenten op de Grote Markt in Groningen 'sukkels', 'loosers', 'klootzakken'en 'kankerlijers'. Dat was in 2005. De rechter sprak haar vrij. Het Hof ook. Maar de Hoge Raad is het daar niet mee eens. En dus moet ze opnieuw voor de balie. Hoezo vrijheid van meningsuiting?
Hoofdzaak
Wat breekt het snelst op een schedel: een lege of een volle halve-liter fles van het Zwitserse bier Feldschlösschen? De Zwitser Stephan Bolliger (forensisch patholoog) en zijn groep van de Universiteit van Bern wonnen met het antwoord op die vraag afgelopen week de Ig-Nobelprijs voor de Vrede. Het verrassende antwoord is overigens: een volle fles. Eerst leegdrinken dus voordat je gaat meppen. /Roelof Kleis en Nicolette Meerstadt