Nieuws - 21 november 2002

Sportnacht goed voor band tussen huisgenoten

Sportnacht goed voor band tussen huisgenoten

Velen hadden nog last van het amberkleurige, Belgische nat dat de avond ervoor rijkelijk had gevloeid in verschillende Wageningse kroegen. Toch was de inzet van de deelnemers er niet minder om. Ruim 250 studenten deden op donderdag 14 november jongstleden in teamverband mee aan de jaarlijkse sportnacht van sportstichting Thymos. Winnaar werd het internationale team 'The wild drunk animals'. Zij mogen deze winter naar de Efteling.

Op het programma van de sportnacht stonden knotsbal, volleybal, 'levend' tafelvoetbal, frisbee, een zwemestafette en een estafette rond het voetbalveld. De deelnemers moesten hier onder andere voor skippyballen, zaklopen en met elkaar op de rug een stuk afleggen. Deze ronde om het veld werd algemeen genoemd als het zwaarste onderdeel van het toernooi. "Dit is niet tof, dit", aldus Johannes de Ruiter, die nog lang na stond te hijgen. "Ik heb geen conditie, dan ben je sowieso kansloos. Daarnaast heb ik gister ook aan de Palm gezeten. Maar met al die feesten is het goed om ook eens iets sportiefs te doen. En de sportnacht is goed voor de huisband", aldus Central-bewoner de Ruiter.

De sportnacht trok zelfs toeschouwers, zo bleek op de tribune van het zwembad. Veel van deze studenten zeiden niet mee te doen omdat ze zelf niet-sportief waren. Baptiste Rosset en Dimitris Askitis zaten echter noodgedwongen op de tribune. Aan de zwemestafette mochten namelijk maar zes mensen mee doen en hun team van bewoners van Dijkgraaf 2b bestond uit acht personen. De Erasmusstudenten, die vooral ge?nteresseerd bleken in biersporten en de avond ervoor 'natuurlijk' ook aan de Palm hadden gezeten, vermaakten zich echter prima. 'We hebben tot nu toe alles verloren. Maar we doen mee voor de lol", aldus Rosset.

Het thema dat Thymos aan de avond had meegegeven was 'Mystery', maar er waren maar weinig teams die zich hier iets van aan hadden getrokken. Wel hadden veel teams een eigen shirt en mascotte. Zoals de 'Parenclub' met studenten levensmiddelentechnologie, die tussen de wedstrijden door een biertje dronken. Ze hadden een kleine pornosmurf bij zich en een hoed 'waar je dingen in kunt stoppen', aldus Kokken, een zesdejaars student die zonder voornaam door het leven gaat. Bij het tafelvoetbal, waarbij de spelers als poppetjes aan stangen waren vastgeketend op een luchtkussen moesten voetballen, haalde hij de raarste capriolen uit om de bal maar achter de keeper te krijgen.

Een team van oud-CAID'ers speelde de hele avond met verve haar rol als leden van de Algemene Inspectie Dienst (AID). Ze liepen in zwarte kleren rond met sigaren, zonnebrillen, oordopjes met een snoertje, een krant met gaten voor de ogen en een koffer. Noortje Schadenberg legitimeerde zich met soepel gebaar te pas en te onpas met een vrolijk rijtje pasjes. Het knotsbal, waarmee met een kunststof stok en een bal een soort handbal wordt gespeeld, vond ze niet leuk. Dat was niet alleen omdat ze verloren hadden. "Het spel kent geen regels. En wij houden ons graag aan de regels", imiteerde ze een perfecte dienstklopper. Het team kreeg dan ook verdiend de originaliteitprijs: een gekke lamp. | Y.d.H.