Nieuws - 11 juli 2016

Sportkampioenschap GNSK naar Wageningen

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) komt in 2018 naar Wageningen. Stichting Studentensport Nederland (SSN) heeft het evenement toegewezen aan Wageningen UR.

(Foto: Martha Hofsteenge)

In samenwerking met Thymos heeft Wageningen UR een bid uitgebracht om de spelen naar Wageningen te halen. Het GNSK is het grootste studentensportevenement in Nederland waar 11 hogescholen en universiteiten strijden om de titel 'Nederlands Studentenkampioen'. De organisatie achter het GNSK, Stichting Studentensport Nederland (SSN), geeft aan dat de universiteit het bid heeft gewonnen mede omdat de universiteit dan 100 jaar bestaat. Kevin van Loon van SSN: 'En ook omdat het weer eens tijd werd om de kampioenschappen in Wageningen te houden'.

De laatste keer dat Wageningen het GNSK organiseerde was in 1999. Volgens Van Loon kwam dat omdat de sportfaciliteiten in Wageningen niet voldoende waren. Door de uitbreiding heeft De Bongerd voldoende capaciteit om de spelen nu wel te faciliteren. De vaste onderdelen van het evenement zijn badminton, basketbal, handbal, schermen, squash, tennis, voetbal en volleybal. Naast de vaste sporten worden acht tot tien sporten door een nog te vormen GNSK-bestuur toegevoegd. Het bestuur wordt volgend jaar gevormd, dan wordt ook bepaald welke sporten meedoen tijdens de spelen.