Nieuws - 20 augustus 2012

Sporten bij 37 graden

Op een bloedhete zondag werken de 1500 intropers zich in het zweet tijdens de sportdag op de Bongerd. Een deel houdt het 's middags voor gezien, om bijvoorbeeld af te reizen naar het Wageningse strand.

IMGP5963-945x627.jpg
Twaalf eerstejaars spelen op zondagmiddag een partijtje beachvolley in de volle zon op de Bongerd. Het is 37 graden Celsius, de mussen vallen van het dak, maar er wordt gesport door de introlopers. Twee andere studenten proberen de roeisimulators van Argo uit, anderen de klimwand van Ibex.
De warmte eist geen slachtoffers. De EHBO heeft geen studenten langs gehad met oververhitting of uitdroging. Wel zit op dat moment een buitenlandse studente met geschaafde knie bij de eerste hulp. Er zijn extra watertappunten en in de schaduw van de standjes van de studentensportverenigingen is het redelijk goed toeven.
Niet alle studenten zitten de sportdag helemaal uit, er zijn ook groepjes die eerder vertrekken. Een deel gaat op weg naar het stand, het Wageningse strand aan de Rijn. Daar zaten op zondagmiddag aardig wat ‘gele tasjes’ aan het water.