Nieuws - 28 april 2010

Sportcentrum mag uitbreiden

Fitnessruimte op de Bongerd twee keer zo groot. USB krijgt uren voor extra docent.

8-Fitness-GA-0487.jpg
Het universitair sportcentrum (USB) in Wageningen krijgt van de raad van bestuur de ruimte om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar sportvoorzieningen.
Begin februari trok studentensportstichting Thymos aan de bel bij de raad van bestuur over de ruimteproblemen op de Bongerd. Half april besloot die na enig rekenwerk om bijna negen ton te investeren in het USB. Dit tot tevredenheid van Henri ten Klooster, hoofd van het USB. 'We liepen vast. Dat was ook te verwachten met de groei van het aantal studenten', aldus Ten Klooster.  'Het sportgedrag is bovendien veranderd. Studenten worden niet meer alleen lid van een vereniging, maar doen daarnaast ook fitness en nog een leuke cursus.'
De fitnessruimte krijgt er daarom vierhonderd vierkante meter bij en wordt meer dan twee keer zo groot. Hoe de nieuwbouw eruit gaat zien en wanneer die klaar is, is nog onduidelijk. Dat hangt er mede van af van of er een bestemmingsplanwijziging nodig is.
Daarnaast komt er een voltijdbaan aan docentenuren bij voor ongebonden sporters bij. Het USB gaat bovendien de zaal vaker zelf gebruiken. Ten Klooster: 'We merken bijvoorbeeld dat ouderejaars best overdag willen sporten.' De zaal kan daardoor minder vaak aan derden worden verhuurd.