Student - 29 maart 2010

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Groteske witte sneakers, goede jeans, grijsblauw shirt met v-hals en cardigan met paars detail. Ik had mijn best gedaan. Toch viel ik in het Utrechtse uitgaansleven op. Door saaiheid nota bene.

En opvallen door saaiheid is een kunst. Bij een electrofeestje van Dum Dum viel mijn bek open van verbazing. Zelfs op de hipste feestjes van wijlen Unitas zag niemand er zo creatief uit. Van te voren was er een marktje waar jonge ontwerpers hun waar voor weinig aanboden. Rare dingen: stewardessenpakjes, poncho's, brillen met jampotglazen, custom-made truckercaps, shirts met grootse prints. Dat soort raar spul zagen wij nagenoeg perfect gecombineerd voorbijkomen toen de DJ's warmliepen. Zelfs jongelui die niet bepaald klassieke schoonheden waren wisten zich zo te kleden dat ze een heel bijzondere uitstraling kregen.
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, Wageningse studenten zijn al een paar keer uitgeroepen tot slechtst gekleed van het land. Dat is natuurlijk al eventjes geleden en WUR deed de laatste jaren zijn uiterste best om een stadser slag studenten te trekken, maar toch blijft de mediaan saai en soms ronduit onflatteus. Dat kan zelfs een modehalvegare zoals ikzelf constateren. Nu is dat op zichzelf geen drama, maar het is wel naar dat je erop aangekeken wordt als je eens iets geks probeert. Het kan ons dus wel degelijk schelen hoe we voor de dag komen.
Ik hoor je al dan niet denken ‘wat ga je daar aan doen dan?' Helaas heb ik de ballen noch het geld om elke dag met een fashion-statement naar college te gaan. Ik laat het aan de lezer over om morgen - of tenminste naar het volgende feest - het gekste, raarste, spannendste kledingstuk uit de kast te trekken, voor mijn part gecombineerd met je saaiste schoenen. Niet te gek, dat doe je toch niet. Hier een leuk fashion/party-blog ter inspiratie. Veel succes en plezier!