Wetenschap - 8 maart 2001

Speelman: "Lollige acties voor eindexamenkandidaten"

De Wageningse studentenwerving gaat een 'eindsprint' maken, met lollige acties voor eindexamenkandidaten. Dat vertelde prof. dr. ir. Bert Speelman twee weken geleden op een borrel aan studenten die bij voorlichtingsactiviteiten betrokken zijn.

Eerstejaars studenten van Wageningen Universiteit gaan scholieren op hun scholen opzoeken en verblijden met survivalpakketten voor het eindexamen. Die bestaan uit cd's met peptalks als 'je bent geweldig' en 'je kunt het', energiesnoepjes en rustgevende thee. Ir. Meijke van Herwijnen van Communicatie en Public Affairs legt uit: "In eerste instantie moeten de pakketten mensen aan het lachen maken. Dan moet duidelijk worden dat Wageningen meeleeft met de scholieren in de moeilijke tijd van het eindexamen."

Speciaal voor laatstejaars scholieren en hbo-studenten is er op 7 juni een extra voorlichtingsdag, waarbij de schoolverlaters in de avond hun eindexamen kunnen vieren; de studentenverenigingen organiseren het feest.

Ook nodigt Wageningen Universiteit scholieren uit om het uitgaansleven in Wageningen samen met studenten te verkennen, bijvoorbeeld op 5 mei.

Scholieren die zich al hebben ingeschreven bij Wageningen Universiteit kunnen gebruik maken van speciale service; zij krijgen een e-mailadres waarmee ze toekomstige studiegenoten kunnen mailen.

Speelman zei bij de borrel dat studenten zelf echter nog altijd de belangrijkste ambassadeurs van Wageningen Universiteit zijn en riep de aanwezigen op om overal enthousiasme uit te stralen over de universiteit.| S.L.