Student - 14 juni 2007

Speeddaten in Huize Lijkzicht

De vrouwelijke bewoners van Huize Lijkzicht in Wageningen willen hun huisgenoten graag goed verzorgen. Alle vier de mannen die in het studentenhuis wonen zijn vrijgezel, en daar willen de dames iets aan doen; met een huis-speeddate. Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld en ik besluit me aan te melden. Woensdagavond is het zover, en begeef ik me net als een paar andere zenuwachtige kandidates naar de Rouwenhofstraat.

Bij de bel twijfel ik nog even, maar voor ik het weet zit ik in de keuken met de andere twee Chinese meiden. Er zijn veel afmeldingen, en de huisgenotes zijn nog druk aan het bellen om toch dames te krijgen voor de tweede ronde. Ze vertellen hoe lief hun huismannen zijn, en dat we ze op hun eigen kamers gaan ontmoeten. Aan de hand van foto’s en een verhaaltje mogen we kiezen.
Ik kom eerst bij Chris terecht, die al aan de whisky zit. Op zijn zolderkamer kletsen we over van alles, maar ik heb geen idee meer waarover. Het begin is wat zenuwachtig, maar eigenlijk gaat het vanzelf. Jelle heeft een vier-op-een-rijspel klaargezet. Helaas lukt het hem niet om mij te laten winnen. En focussen op het spel én het gesprek is wat moeilijk.
Martijn lijkt het minst zijn best te hebben gedaan, hij is duidelijk voor nonchalance gegaan. Erik ziet er het beste uit, in een overhemd en stropdas, en hij heeft bonbons gekocht.
Hoewel het allemaal als grap is begonnen, hebben de heren flink hun best gedaan. ‘Ik heb snel nog wijn gekocht, want ik hoorde dat de anderen dat ook deden.’ Een ander heeft nog snel kaarsjes neergezet en allemaal hebben ze hun kamer opgeruimd.
Na de dates praten de dames even na in de keuken. Iedereen is onder de indruk van de moeite die de mannen zich hebben getroost, en na al die wijn is de sfeer ontspannen. Een van de meiden merkt op dat Erik er hot uitzag. Helaas voor hem doelt ze op de hoeveelheid kleren die hij aanhad. Gelukkig hebben we allemaal een andere voorkeur.