Nieuws - 1 november 2012

Spacerace

Leuke stunt van Dropbox: het bedrijf schreef een wedstrijd uit om te bepalen welke universiteit de meeste Dropbox-gebruikers heeft.

26.-illu-bij--ultras_.jpg
Delft blijkt een mega-user. Met 11.720 stemmen (70 procent van de studenten!) staat de universiteit eerste in Nederland en vijfde van de hele wereld. Zijn Delftenaren echt wanhopig op zoek naar ruimte, of zien we een vernuftige programmeerder?
Vaag
Profielen, het blad van Hogeschool Rotterdam, kiest het lelijkste onderwijswoord. De redactie stelde uit beleidsstukken een lijst samen van honderd voorbeelden van vaagtaal en taalvuil. Voorbeelden? Profileringstransparantie, actieregel, zwaartepuntvorming, etc. Al misselijk? Je kunt meestemmen voor de top tien op www.profielen.hr.nl. Onze favoriet? Kennisvalorisatie! Bhlueerpp.
Eenzaam
Eenzaamheid zit tussen de oren, ontdekten wetenschappers van UCL. Eenzame mensen hebben minder grijze stof in het centrum waar sociale perceptie huist. Of dit is aangeboren of ontstaan kunnen de onderzoekers niet zeggen. Maar gelukkig is er wel een remedie: een app om je sociale vaardigheid te trainen. Je kunt natuurlijk ook gewoon bij een leuke (studenten)vereniging gaan.   

Twitaholic
Twitter en Facebook zijn verslavender dan nicotine, alcohol of seks. Althans, volgens onderzoek van de universiteit van Chicago. De onderzoeker liet 250 mensen een week lang rapporteren hoe sterk ze verlangden naar een biertje, een sigaret of een sociaal netwerk. Dat moesten ze doen via een smartphone. Wat de uitkomst vast niet heeft beïnvloed.