Nieuws - 7 juli 2011

Spacebier

Goed nieuws voor zweverige types: na spacecake is er nu ook spacebier. Het Australische 4 Pines Brewing Company heeft een bier ontwikkeld (Vostok) voor gebruik in de ruimte. In gewichtloosheid smaakt bier anders: er zijn geen bubbels en de tong proeft minder goed. De brouwers bedachten een donkerbruine stout met extra bittere smaak. Bij De Vlaamsche Reus is het helaas niet te koop. Alleen in Australië.

27-vostok-space-beer.jpg
Witbier
Hardlopers die alcoholvrij witbier drinken (dagelijks 1-1,5 liter) worden na een wedstrijd minder snel verkouden. Dat hebben Duitse wetenschappers ontdekt bij een studie onder marathonlopers. Ze vermoeden dat polyfenolen uit bier ontstekingsremmend werken. Het is niet bekend wat een dubbele dosis doet. Wij nemen voetstoots aan dat het effect ook geldt voor witbier mét alcohol.
Druktemaker
Het kleine bootmannetje (Micronecta scholtzi) blijkt 's werelds grootste druktemaker. Omgerekend naar lichaamsgrootte maakt het beestje (2 mm) zes keer meer lawaai dan een tetterende olifant. Alsof een orkest voor je neus staat. Onder water, dus we hebben er geen last van. Maar nu het opmerkelijkste: hij doet dat met zijn microcopisch kleine piemel. Swaffel daar maar eens tegenop!eten
Meten
Koreaanse onderzoekers hebben een verband ontdekt tussen de lengte van de penis en de lengte van vingers. Het gaat om de lengteverhouding van wijs- en ringvinger van de rechterhand. Vul dat getal in, in de volgende formule: y = -9,2X + 20,6. De y is dan de lengte van de piemel. Bij Koreanen tenminste. Het onderliggende verband is de rol van prenataal testosteron in de ontwikkeling van vingers en piemels. Try this at home.