Student - 22 februari 2018

Soundbites: Moet de universiteit stoppen met groeien om kamernood?

tekst:
Linda van der Nat,Marijn Flipse

Verschillende studentenorganisaties zijn het zat: de universiteit moet de kamernood aanpakken. Resource peilde de meningen onder studenten. Hoe moeilijk is het om een kamer te vinden en moet de universiteit eerst de kamernood oplossen voordat ze verder groeit?

De drie grote studentenverenigingen Ceres, KSV en SSR-W en studentenraadsfractie VeSte balen van het tekort aan kamers voor Nederlandse en internationale studenten. Ze roepen gemeente en de universiteit op om werk te maken van de kamernood. Resource vroeg aan studenten in Orion hoeveel moeite zij hebben (gehad) met het vinden van een kamer. En moet de universiteit stoppen met groeien totdat het kamertekort is opgelost?

Bekijk meer Soundbites