Student - 25 februari 2016

Soundbites: De ideale AID mentor

tekst:
Linda van der Nat

De AID-papa's en -mama's maken tijdens de introductieweek vaak enorm veel indruk op hun kindjes. Waarin zit 'm die magie?

Illustratie: Pascal Tieman

Wie ook papa of mama wil worden doet er goed aan deze video te bekijken.

De verschillende mentorprofielen

BSc-mentor
Onvermoeibaar & praatgraag
Als mentor van de eerstejaarsbachelors heb jij een dijk van een uithoudingsvermogen. Je wilt je ‘kindjes’ zoveel mogelijk van het studentenleven laten zien, dus je fietst van hot naar her. Desnoods tot zes uur ’s ochtends. De eerstejaars zijn vaak een beetje bleu, dus jij stelt ze op hun gemak en neemt de leiding. Small talk is aan jou wel besteed en je hebt genoeg anekdotes paraat om het ijs te breken. Zieltjes winnen voor je eigen vereniging doe je niet. Je bent wel superenthousiast – of weet het goed te faken.

MSc-mentor regulier
Relaxed & internationaal
Masterstudenten zijn ervaren en weten vaak precies wat ze willen. Als MSc-mentor ben jij dan ook geen leider maar een gids. Jij weet waar de leukste feesten en activiteiten zijn. Je staat open voor andere culturen en gaat soepel om met verschillen. Je maakt afspraken, maar blijf relaxed als het anders loopt. Het MSc-programma is minder intensief dan het BSc-programma, maar als je ‘kindjes’ het willen, blijf jij tot diep in de nacht met ze op de dansvloer staan. En breng je ze daarna achterop de fiets naar huis, omdat ze nog niet kunnen fietsen.

MSc-mentor light
Geduldig & ervaren
De masterstudenten die voor het MSc light program kiezen, gaan voor de inhoud. Jij bent de geduldige, charmante gangmaker die leuke dingen met hen gaat ondernemen, maar ook benadrukt dat meedoen niet móet. Je bent een vraagbaak: je weet hoe ze zich moeten inschrijven bij de gemeente en een bankrekening kunnen openen. Maar je kent ook dat zonnige terras waar altijd plek is en weet welke AID-onderdelen leuk zijn voor jouw ‘kindjes’. Je bent niet gevoelig van aard; als de een na de ander afhaakt vanwege andere verplichtingen, voel jij je niet gepasseerd.

Interesse gewekt? Vanaf 2 maart zijn de inschrijvingen geopend. Voor meer informatie: www.aidwageningen.nl.