Wetenschap - 30 mei 2002

Sollicitaties voor vacante zetel studentenraad

Er komt een open sollicitatieprocedure voor de raadszetel die de studentenfracties niet gevuld kregen voor de verkiezingen. Tot en met 15 juni kunnen kandidaten zich schriftelijk bij de fracties aanmelden. Op 17 juni wordt er gekozen uit de beschikbare kandidaten.

"Het is de bedoeling dat de kandidaten zich bij een bestaande lijst aanmelden", verduidelijkt Lorens Habing, voorzitter van de studentenraad. "De offici?le sluitingstermijn voor de verkiezingen was 15 april. Tot dat moment kon iedereen zich op persoonlijke titel aanmelden of met een nieuwe lijst komen. Dat kan nu niet meer."

Het is voor het eerst dat de fracties niet voldoende kandidaten hadden om alle twaalf beschikbare zetels in de studentenraad te vervullen. Omdat er niets over in de reglementen te vinden was, ging de bevoegdheid hierover een beslissing te nemen naar de studentenraad. Zij kozen voor een open sollicitatieprocedure. Deze procedure wordt nu als aanvulling toegevoegd aan de reglementen. | M.Hk