Nieuws - 1 januari 1970

Soepliefhebbers winnen fiets

De één eet het liefst Thaise groentesoep, de ander heeft liever Chinese tomatensoep. Beiden wonnen met het eten van soep een sportieve fiets.

Op vrijdag 4 november maakten de geluksvogels, Klaas Frankena van de leerstoel Kwantitatieve veterinaire epidemiologie en studente Biotechnologie Ellen van Agtmaal, er hun eerste rondje op, in de kantine op Zodiac.
In september en oktober kreeg je bij een kop Unoxsoep in de bedrijfskantines in Nederland een bonnetje met een code. Op internetsite kon je zien of je daarmee iets gewonnen had. Van de vijf beschikbare fietsen belandden er toevalligerwijs drie in Wageningen. Twee daarvan werden op Zodiac uitgereikt, de derde winnaar, Jordie Netten van de leerstoelgroep Aquatische ecologie en waterkwaliteitsbeheer, liet hem thuisbezorgen.
Van Agtmaal was best blij met haar nieuwe fiets. ‘Ik heb nu een oud wrak.’ Ze had voor de zekerheid vast een dik slot meegenomen. Frankena heeft al twee goede fietsen, zegt hij. ‘Maar misschien wil mijn zoon hem hebben.’ / YdH